Sivu suomeksi

Helsinki, 31. toukokuuta 2000

Helsinki Arena 2000 esillä tietotekniikan maailmankongressissa

Risto Linturin esitelmä käsittelee informaatioyhteiskuntaa, Helsinki Arena 2000 -projektia ja virtuaalikaupunkeja Taipeissa 11.-14.6. pidettävässä 2000 World Congress on Information Technology -tapahtumassa.

Arcus Software Oy:n Helsinki Arena 2000 -projektin (www.arenanet.fi) käyttöön rakentama kolmiulotteinen Helsinki-malli on esillä kuluvan vuoden tärkeimmässä kansainvälisessä IT-alan kongressissa Taiwanin Taipeissa 11.-14.6. (www.worldcongress2000.org) Arcus Software Oy:n hallituksen jäsen, yksityisyrittäjä Risto Linturi tulee valottamaan koko kokousyleisölle suunnatussa esityksessä virtuaalikaupunkiprojektin tavoitteita sekä maalaamaan tulevaisuudenvisioita siitä, miten informaatioteknologia voi parhaimmillaan auttaa tehokkaan, mutta ihmisläheisen kansalaisyhteiskunnan toteutumisessa. Esityksen tukena ja taustaesimerkkinä on Arcuksen kehittämä kolmiulotteinen Helsingin kaupunkimalli, johon monet tulevaisuuden palvelut on sijoitettu. Esityksensä lisäksi Linturi keskustelee aiheesta useissa kansainvälisen median varaamissa kahdenkeskisissä haastattelutilaisuuksissa.

Arcuksen Helsinki Arena 2000 -projektiin valmistama Helsingin malli kattaa toistaiseksi kaupungin keskustasta noin 1,5 neliökilometriä (150 hehtaaria). Se sisältää ydinkeskustan keskeiset historialliset korttelit ja keskeisen liikekeskuksen. Malli ja siihen liitetyt esimerkkipalvelut ovat olleet yleisön tutustumista varten esillä vuoden 1996 lopusta lähtien.

John Chambersistä Bill Gatesiin, Carly Fiorinasta Risto Linturiin

World Congress on Information Technology (WCIT) on WITSAn (World Information Technology and Services Alliance) auktorisoima, maailman johtava IT-alan päättäjille suunnattu konferenssi. Se on pidetty joka toinen vuosi 20 vuoden ajan johtavissa Pohjois-Amerikan, Euroopan ja Aasian johtavissa IT-alan maissa. Tänä vuonna konferenssi järjestetään 12. kerran ja kokouspaikkana on Taipei Taiwanilla. Esitelmöitsijöinä Risto Linturin lisäksi ovat mm. Bill Gates, Ciscon John Chambers, HP:n Carly Fiorina, Ericssonin Kurt Hellström ja Fujitsun Tadashi Sekizawa. Konferenssiin odotetaan osallistujia yli 65 maasta ja kansainvälisen median edustajia on jo ilmoittautunut yli 60 paikallisen median edustajien lisäksi. (www.worldcongress2000.org)

Tietoa Arcus Softwaresta

Arcus Software Oy on suomalainen Internet-yhtiö, joka on keskittynyt tarjomaan kolmiulotteisten karttojen ja kaupunkimallien teknologiaa ja ohjelmistoratkaisuja erilaisiin sovellutuksiin Internet- ja mobiili-IP -ympäristöissä. Arcus Softwarella on ylivoimaista osaamista laaja-alaisten kaupunki- ja aluemallien mallintamisprosessissa, ja sen osaamisalue kattaa koko ketjun kolmiulotteisten karttojen rakentamisesta jakeluun sekä loppukäyttäjäsovelluksiin. Helsinki Arena 2000 -projektin pilottimallin lisäksi Arcus Software on valmistanut ja valmistaa malleja muun muassa seuraavista alueista: Helsinki, Viikki, Bremen, Kajaani ja Kainuu.

Arcus Softwaren osakkaita ovat mm. Elisa Communications, Comptel, FM-Kartta, R. Linturi ja Kajaanin Puhelinosuuskunta.


Lisätietoja:

Lisätietoja löydät osoitteesta www.arcussoft.com ja kysymyksiin vastaa toimitusjohtaja Akif Ali, akif.ali@arcussoft.com, puh. 0500-446158.

<<News

Virtual Helsinki

Virtual Ostrobothnia

Virtual Kainuu

New! Virtual Ylivieska

New! Virtual Rahja Archipelago

Virtual-Helsinki post cards

Open Fontus Mobile Pages

tokyo.cityguide3d.com

 
© Fontus Ltd, Valkjärventie 557, FIN-01860 Perttula, Finland | sales@fontus.com | Tel. +358-44-2928775